Президентът в периода 1997-2002 година Петър Стоянов заяви в Лице

...
Президентът в периода 1997-2002 година Петър Стоянов заяви в Лице
Коментари Харесай

Петър Стоянов: Трябва да признаем вините си към Северна Македония

Президентът в интервала 1997-2002 година Петър Стоянов съобщи в „ Лице в лице ” по bTV, че с изключение на да изисква смяна в отношението на Северна Македония към България, страната ни също би трябвало да признае вините си към съседите ни. Той приведе образци, че България като страна не е направила нищо за българите в Македония след Илинденското въстание, както и след Първата международна война. След Втората международна война в Титова Югославия Македония за пръв път става страна, добави Стоянов. Той акцентира, че тогава македонците са ходили свободно по света и са носили плочи на „ Бийтълс ” на своите български братовчеди.

Петър Стоянов сподели също, че след 1989 България не е формирала единна позиция за Македония, а при скорошното председателство на Съвета на Европейски Съюз сме дали обещание да сме патрон на присъединението на Западните Балкани. „ Сега другари в Европа ни питат: „ Е, не знаехте ли тогава, че имате нерешени въпроси със Северна Македония? ”, изясни Стоянов.

По негово мнение България би трябвало да промени незабавно тона си към съседите ни. Той се обърна и с обръщение към откровените патриоти: „ Ние не се готвим да обявим война на Северна Македония, ние се готвим да сме дружно членове на Европейски Съюз ”.

„ Ние знаем какво желаеме от Скопие, би трябвало да разберем какво желаеме от себе си ”, съобщи Петър Стоянов, като добави, че има доста неща в българската история, по които би трябвало да изясним позицията си.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР