Президентът в България в периода 2002 – 2012 година Георги

...
Президентът в България в периода 2002 – 2012 година Георги
Коментари Харесай

Първанов: Борисов и Радев се инатят, а Валери Симеонов сериозно вреди на кабинета

Президентът в България в интервала 2002 – 2012 година Георги Първанов съобщи, че е имал отлични връзки със Симеон Сакскобургготски по времето когато е бил президент, а Симеон – министър председател.

Първанов разяснява в утринния блок на Би Ти Ви връзките сред президент и министър председател сега.

„ Очевидно е, че има съществено напрежение освен сред президент и министър председател, само че и сред институциите сега – съобщи президента Първанов. – Бих споделил, че има държание напук сред президент и министър председател “.

Запитан, до момента в който е бил президент с кой министър председател е работил най-добре, Георги Първанов сподели, че със Симеон Сакскобургготски е имал блестящи връзки, които двамата са показали освен в България, само че и по света.

Георги Първанов разяснява, че е имал положителни връзки и с Бойко Борисов по време на първото му държавно управление.

„ Имаше напрежение. Не мога да го отрека – призна Първанов. – Но дебата за ролята на президентската институция се състоя “.

Георги Първанов сподели още, че чака ръководещата сега коалиция да има съществени проблеми с групата на Валери Симеонов.

„ Фигурата на Валери Симеонов съществено вреди на кабинета „ Борисов “, безапелационен бе Първанов.

Коментирайки с кой е имал по-добри връзки – с Джордж Буш-младши или с Владимир Путин, Георги Първанов съобщи, че Буш е бил доста приветлив, само че не би правил съпоставения с Путин.

Той означи, че е имал много разногласия с Буш за иракската война.

„ С Путин имахме положителни настоятелен и другарски връзки. В един миг бяхме фамилни другари. Това доста оказва помощ и за решение на деловите връзки “, съобщи Георги Първанов.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР