Президентът успя да постигне заявеното в началото, че не желае

...
Президентът успя да постигне заявеното в началото, че не желае
Коментари Харесай

Наталия Киселова: Президентът успя да постигне заявеното в началото, че не желае избори през септември

Президентът съумя да реализира декларираното първоначално, че не желае избори през септември. Това сподели в предаването „ Твоят ден” на NOVA NEWS доцент Наталия Киселова, учител по конституционно право.

„ След като третият мандат беше върнат, първата допустима дата за избори е 2 октомври. От сряда това са 60 дни. И заради тази причина от на следващия ден стартират организационните действия за ЦИК и за държавното управление “, сподели още доцент Наталия Киселова.

Доц. Киселова уточни и още 3 значими тематики, по които би трябвало да се работи: цената и доставката на природен газ, подготовката на държавния бюджет за идната година и подготовката на образователната и академичната година.

„ Президентът балансира сред публичния напън да се проведат избори и да не бъде упрекван, че прекалено се бави. Както и да беше постъпил, все щеше да има критици”, съобщи доцент Наталия Киселова.

Доц. Наталия Киселова сподели и че измежду първите 10 целта на новото Народно събрание, съгласно нея, е реформирането на онази част от Висш съдебен съвет, която е в пълномощията на Народно събрание.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР