Президентът успя да насочи вниманието към проблеми и теми, към

...
Президентът успя да насочи вниманието към проблеми и теми, към
Коментари Харесай

Политолог за Румен Радев: Оказа се нискоефективен

Президентът съумя да насочи вниманието към проблеми и тематики, към които обществото е настроено сериозно, като по този начин притиска ръководещите за решаването на тези проблеми. На везните натежава обаче отрицателната оценка - президентът си позволи да не бъде президент, а политически състезател. Ролята на президента е тиха, не е роля за медии, за префокусиране, това е ролята на престижа, който би трябвало да може, когато има проблеми, да бъдат разрешавани с тихата медиация на сходен престиж. Това показа пред БНР политологът проф. Антоанета Христова във връзка четиригодишнината от встъпването в служба на президента Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на.

По думите ѝ този вид опълчване и политическа игра е поляризирало обществото.

Президентът стана водещ изразител на наклонността да се посочват нещата с същинските имена, да не се замитат следите... Макар да показва публични настроения той обаче не съумява да организира ефикасен разговор с по-широк набор от политически партии и с медиите, включи се по тематиката и политологът доцент Борис Попиванов.

Според проф. Христова успеваемостта в дейностите на президента е доста ниска, а това не допуска добър разговор.

Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на няма добра експертиза към себе си, може би тъй като е обвързван с доста другари, лоялно правилни хора, само че това не оправдава резултата. Тези хора не могат да бъдат консултанти в главните секторни политики, към които той декларира рецензия, счита тя.

,,Често тези пълномощия са свързани с взаимоотношението. Но имаше блян тази функционалност да му бъде подмолно отнета, което не съумя да способства за сполучлива и ефикасна роля на президента. Той обаче съумя да реализира относително добър разговор. Инициативата "Три морета " е значима поръчка, само че ще изисква занапред ужасно доста незнайни да бъдат решени'', разяснява доцент Попиванов по отношение на конституционните пълномощия на българския президент във външната ни политика.

Когато си квалифициран за политиката, ти се справяш. Но когато не си и сложиш на ръба на копието нападението като само средство за реализиране на задачите, тогава резултатите не са положителни, регистрира от своя страна проф. Христов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР