Президентът трябва да каже ясно какво може и какво не

...
Президентът трябва да каже ясно какво може и какво не
Коментари Харесай

Христо Иванов нареди и Борисов, и Радев

 Президентът би трябвало да каже ясно какво може и какво не може да прави един възможен длъжностен кабинет. Това сподели в Пловдив водачът на " Да, България " Христо Иванов, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg

" Всякакви външнополитически ходове би трябвало да бъдат изначално изключени от президента и той би трябвало да каже, че фокусът на служебното държавно управление ще бъде единствено провеждането на почтени избори. Това би трябвало да се чуе, с цел да може хората да са спокойни, че има кой да ги организира по почтен метод " - безапелационен е Иванов.

По думите му, има избран недостиг откъм екип и специалисти към президента, което се видяло на съвещанието на Стратегическия съвет към президента на  представято за публично разискване първата част на план за Национален стратегически документ на България.

Христо Иванов изрично отхвърли изказванието на Бойко Борисов, че е ходил и се е молил. " Г-н Борисов постоянно е лъжел извънредно обилно. Сега казусът му е, че стартира да живее в личния си свят от неистини " - разяснява Иванов. Борисов е имал доста по-голяма потребност от министър на правораздаването с неговия профил, който да може да каже в Брюксел и да твърди, че ще има промяна, в сравнение с Иванов е имал потребност да става министър в негово държавно управление.

" За мен беше ясно, че е изначално обречена работа, само че взех решение да опитам да видя дали мога да активизирам интернационална поддръжка, особено от Европейската комисия, за промените, които би трябвало да бъдат направени. Опитах и сега, в който видях, че това няма да се случи, подадох оставка. Аз не съм останал на министерския си пост нито секунда повече. Няма доста министри, които са подавали оставка от трибуната на Народното събрание, незабавно след гласуването " - изясни той.

Христо Иванов напомни, че е бил единственият министър, който е изискал сериозна инспекция на проблема " Двете каки " - " Яневагейт ". " Тази инспекция щеше да стигне до премиера, тъй като той беше намесен там. Кажете ми различен министър на правораздаването, който е желал инспекция, която да стигне, и бях предизвестен категорично на съвещание на Висшия правосъден съвет от Цацаров, че тази инспекция ще стигне до Борисов персонално " - разкри той.

Като министър на правораздаването е инициирал 9 дисциплинарни производства. " Срещу Янева, само че и против Пепи Еврото. Пепи Еврото не инцидентно в този момент връща назад като бумеранг в историята за 8-те джуджета, тъй като тази работа тогава не беше свършена " - сподели още Иванов.

Според него е ествено да са провеждани срещи с премиера. " На тези срещи тогава той ми сподели, че няма да пипаме прокуратурата. Това всичко е обществено, очевидно и хората знаят тази история. Ако той ме бърка с Деница Сачева, това е негов проблем! " - изясни водачът на " Да, България ".

Запис от изказването на Христо Иванов гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР