Президентът Тръмп твърди, че нападателят Саипов е дал възможност в

...
Президентът Тръмп твърди, че нападателят Саипов е дал възможност в
Коментари Харесай

Тръмп нареди веднага да започне процедура за отмяна на програмата за "зелена карта"

Президентът Тръмп твърди, че нападателят Саипов е дал опция в Съединени американски щати да влязат още 23-ма имигранти посредством схемата за събиране на фамилии и близки.

Още по тематиката
Тръмп се готви да постави завършек на " зелена карта "
от Дневник,1 ное 2017
Регистрацията за лотарията " Зелена карта " стартира изначало
от Дневник,19 окт 2017 Президентът на Съединени американски щати съобщи, че неотложно " стартира развой за очистване " на Програмата за нашарване на имигрантския поток (DV), тъй като с помощта на нея в Съединени американски щати бил влезнал терористът, който във вторник умъртви 8 души, като ги прегази с пикап на велоалея в Ню Йорк.

За да приключи програмата, която е известна повече като " зелена карта ", Доналд Тръмп се нуждае от утвърждението на Конгреса, само че поради ксенофобията, която той раздухва и тъй като и двете камари се управляват от Републиканската партия този път има по-голям късмет да реализира своето. В момента е в ход акцията за подаване на молби за
лотарията за DV за 2019г. Президентът прикани конгресмените и сенаторите " да работят допустимо най-бързо " за отменяне на програмата.

Министерството за вътрешна сигурност публично удостовери, че узбекистанецът Сайфуло Хабибулаевич Саипов е влезнал в Съединени американски щати през 2010г. точно с помощта на " зелена карта ".

На съвещание на държавното управление президентът го назова " животно ", което въобще не е трябвало да бъде допускано в страната.
" Лотария за нашарване. Звучи отлично. Но не е добре. Не е добре, И не е била нещо положително. Искам да имаме стратегия, която да прави оценка качествата на хората, които желаят да дойдат в тази страна, а не някаква
лотария, която ни кара да изглеждаме като простаци, които одобряват всевъзможни хора ", съобщи Тръмп.

Той популяризира позицията си и в " Туитър ", като упрекна за програмата сенатора Чък Шумър. Демократът Шумър е измежду съавторите на законопроекта, утвърден и от двете партии през 1990г. и подписан от преизидента републиканец Джордж Буш. Но той също по този начин е и измежду вносителите на закон за анулацията на
лотарията през 2013г., който бе спрян от републиканците.Тръмп към този момент подкрупи различен републикански проектозакон, който би ликвидирал " зелена карта " посредством съществено реформиране на системата за издаване на визи, само че към този момент текстът не напредва през Конгреса.

[Reuters] Това накара през днешния ден президента да употребява за имигрантските закони на Съединени американски щати избрания като " подбив " и " обект на подбив ", поради които можело да се инфилтрират терористи. " Толкова сме политически правилни, че ни е боязън да сторим каквото и да е. "

Но демократи конгресмени и сенатори го упрекнаха в двуличие, тъй като незабавно се е нахвърлил върху имиграционната система, до момента в който след стрелбата в Лас Вегас - най-масово ликвидиране в модерната история на Съединени американски щати, съобщи, че е прекомерно рано да се обмисля закон за ограничение на някои типове огнестрелно оръжие.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР