Президентът Тръмп представи смъртта на лидера на Ислямска държава Абу

...
Президентът Тръмп представи смъртта на лидера на Ислямска държава Абу
Коментари Харесай

Ню Йорк таймс: Успехът на операцията срещу Ал Багдади поставя под съмнение изтеглянето на САЩ от Сирия

Президентът Тръмп показа гибелта на водача на " Ислямска страна " Абу Бакр ал Багдади като удостоверение на правилността на своята тактика на евакуиране от районни спорове, написа през днешния ден вестник " Ню Йорк таймс ", представен от Българска телеграфна агенция.

Всъщност обаче, това което се случи при светкавичното нахлуване на американските спецчасти в сирийското село Бариша, още веднъж удостоверява полезността на три обичайни източника на мощ за Америка: мощни обединения със съдружници, доверие в разследващите служби и умеене да се употребява военната мощност по света - неща, които сегашният президент презира, акцентира вестникът.

Тръмп постоянно се надсмиваше над първите две. Макар и да се похвали с неделните събития, наричайки ги забележителна победа за националната сигурност, изходът от спецоперацията надали разсейва подозренията в разумността на напъните му да понижи военното наличие на Съединени американски щати в Сирия по време, когато терористичните закани в района не са изчезнали.

Тръмп от дълго време гледа с съмнение на разследващите служби и сякаш преглежда техните чиновници като членове на ненавижданата от него " дълбока страна ". Той явно има и скептично отношение към алиансите от съдружници. А в дадения случай му оказа помощ близкото съдействие с кюрдите, които той безогледно изостави, написа изданието.

" Иронията в тази ситуация е, че триумфът на интервенцията против Ал Багдади бе невъобразим без американските сили на терена, които бяха изтеглени, без помощ от сирийските кюрди, които (Тръмп) съобщи, и без поддръжката на американската разследваща общественост, която той по този начин постоянно пренебрегваше - сподели през вчерашния ден Ричард Хаас, ръководител на американския Съвет за външни връзки. - Това нахлуване явно бе сполучливо, само че изискванията, които разрешиха провеждането на такава интервенция, може да липсват в бъдеще. "

За Тръмп гибелта на водача на " Ислямска страна " Ал Багдади е доказателство за мъдростта на неговата тактика за отбрана на Америка вкъщи без ангажиране на силите на Съединени американски щати в " безкрайни войни " по света. За президента и неговите поддръжници причините на критиците са израз на завист на недоволните, опит на обзетата от фикс идея за импийчмънт съпротива да подцени триумфа на една добре ориентирана, сполучлива загадка интервенция, сходна на тази с убийството на Осама бин Ладен, отбелязва " Ню Йорк таймс ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР