Президентът Си Цзинпин обеща повече стъпки за постепенно отваряне на

...
Президентът Си Цзинпин обеща повече стъпки за постепенно отваряне на
Коментари Харесай

Си Дзинпин обеща отварянето на страната към чуждестранните инвестиции да продължи

Президентът Си Цзинпин даде обещание повече стъпки за последователно отваряне на китайските пазари за задгранични вложения, само че без да предложи съответни нови начинания за облекчение на комерсиалното напрежение със Съединени американски щати и с Европа.

Си Цзинпин приказва във вторник при откриването на второто интернационално ревю за импорт в Китай в Шанхай - China International Import Expo. Самото ревю има за цел да успокои комерсиалните сътрудници на Пекин, като азиатската страна показва своя просторен и разрастващ се пазар за импорт. Китай започва първото си ревю за импорт през предишния ноември, с цел да разпространява страната като покупател на артикули от целия свят.

В речта си китайският президент даде обещание да " разшири отварянето на пазара " и да продължи напред с обещанията за понижаване на рестриктивните мерки върху задграничните вложения.

В тази връзка Пекин към този момент понижи цените и облекчи други ограничавания за импорт, само че никоя от тези стъпки не съумя да адресира директно жалбите на Съединени американски щати, Европа и на други страни по отношение на съществуващите в Китай ограничавания за задграничните компании.

Различните бизнес групите приветстват по-големия достъп до китайските консуматори, само че са разочаровани от постепенния ритъм и рестриктивните мерки на Пекин, които към момента съществуват в областта на услугите и в другите промишлености.

Китайският президент Си Цзинпин също по този начин съобщи, че Пекин поддържа нужните промени на Световната комерсиална организация (СТО), с цел да може тя да играе по-голяма роля в насърчаването на откритостта и на развиването.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР