Президентът ще чуе от Израел от какво има нужда, за

...
Президентът ще чуе от Израел от какво има нужда, за
Коментари Харесай

Байдън заминава на посещение в Израел

" Президентът ще чуе от Израел от какво има потребност, с цел да отбрани своя народ, до момента в който ние продължаваме да работим с Конгреса, с цел да отговорим на тези потребности ", заяви държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен.

 

Байдън ще разиска още методите, по които Израел да организира сухопътната си интервенция в Газа, с цел да минимизира цивилните жертви. Блинкен уточни, че в траяли часове наред диалози сред държавния секретар и Бенямин Нетаняху министър председателят на Израел се е съгласил да създаде проект, който да разреши на филантропичната помощ да доближи до цивилните в Газа и да откри зони, където цивилните да бъдат надалеч от заплахата. Това е нещо, което доста арабски водачи желаеха от Блинкен по време на неотдавнашната му обиколка в Персийския залив.

 

Президентските пътувания нормално лишават месеци за подготовка. Много рядко американски държавници посещават страни във война. Преди всичко това ще бъде голяма проява на това, което американският държавен секретар Антъни Блинкен назова " взаимност " и " стоманен ангажимент " на Америка към сигурността на Израел.

Президентът Джо Байдън ще бъде осведомен за военните цели на страната и ще разиска проекти за обезпечаване на освобождението на заложници, взети от Хамас.

Байдън също ще пътува до Йордания, с цел да се срещне с крал Абдула, президента на Египет Абдул Фатах ал Сиси и палестинския водач Махмуд Абас.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР