Президентът се опитваше да бутне правителството, още преди да се

...
Президентът се опитваше да бутне правителството, още преди да се
Коментари Харесай

Премиерът Денков: Радев се опитваше да бутне правителството, още преди да се сформира

Президентът се опитваше да бутне държавното управление, още преди да се образува. Това сподели през днешния ден пред публицисти в Плиска министър председателят акад. Николай Денков. Министър-председателят дефинира като незабавно приемането на закон, обвързван с активността на антикорупционната комисия. По думите му това има отношение както с приемането на страната ни в Шенген, по този начин и с битката с корупцията у нас.
 
Впечатляващо, в неприятния смисъл на думата е, че в страната има доста малко каузи от подобен темперамент и единични случаи на наказани за корупция, сподели Денков. Той добави, че това не се дължи на неналичието на такива практики, а тъй като правосъдната система, а и службите, не работят задоволително добре по тази тематика.
 
За връзките сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ министър председателят разяснява, че става въпрос не за напрежение, а по-скоро за готовност, както за идните локални избори, по този начин и за работата на Народното събрание. Има доста закони, които би трябвало да бъдат признати до месец-месец и половина, изясни Денков.
 
Според него всяка партия би трябвало да си даде сметка, че с изключение на да се конкурира с другите, с които взе участие в ръководството, би трябвало да пази и общите цели, които би трябвало да бъдат реализирани. Това държавно управление е формирано, с цел да бъдат реализирани съществени цели и признати съществени закони, това е най-важно и се надявам да не бъде пожертвано поради тяснопартийни ползи, сподели министър председателят.
 
Денков добави, че чака през идващите дни да бъде направена лидерска среща, само че за такава към момента няма планувана дата. По думите му през последния интервал водачите на партиите са се чували, само че се е изгубила регулярността на срещите сред тях.
 
Премиерът изрази вяра разговорът да бъде възобновен в най-скоро време. Той посочи, че за работата на Народното събрание има явен график кои закони би трябвало да бъдат признати. Това е обща задача за парламентарното болшинство и чакам да си извърши отговорностите, уточни министър председателят.
 
В момента в Министерство на вътрешните работи има двувластие и това може доста съществено да пречи на работата, сподели Денков. Той посочи, че на държавно равнище сигурно би трябвало да се разиска по какъв начин да бъдат преструктурирани службите за сигурност, тъй че да няма " бели петна " в тяхната работа, каквито има в този момент. Денков добави, че в случай че е на мястото на основния секретар на Министерство на вътрешните работи, при създалата се обстановка, би си подал оставката.
 
От този вид двувластие, което се получава в това министерство, може да страдат хората, а нарушителите да се възползват, което е недопустимо, добави министър председателят. Денков посочи, че в случай че президентът не подпише декрет за освобождението на основния секретар, нещата могат да се решат посредством смяна в закона, само че това е решение на Народното събрание.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР