Президентът се опитва да извива ръцете на парламентарно представените групи

...
Президентът се опитва да извива ръцете на парламентарно представените групи
Коментари Харесай

ГЕРБ: Радев се опитва да извива ръцете на парламентарните групи

Президентът се пробва да извива ръцете на парламентарно показаните групи за актуализация на бюджета. Това сподели пред кореспонденти в Народното събрание ръководителят на парламентарната група ГЕРБ - Съюз на демократичните сили Десислава Атанасова.

" Много ми е необичайно, че след две години непровеждане на сходен съвет, президентът чак в този момент разбра, че има заплаха от 4-та вълна от Коронавирус в България. Може би в този момент разбра, че има заплаха и от мигрантска рецесия. Мои сътрудници от нашата парламентарна група преди седмици бяха на място и ревизираха какво е положението на бежанските центрове. Очевидно е, че президентът сега се пробва да извива ръцете на парламентарно показаните групи за актуализация на бюджета и чак тогава ще връчва мандата. Само че си има конституционни процедури. Освен че е разединител на нацията, се трансформира и в рекетьор за парламентарно показаните групи. Нито една партия няма да получи празен чек против неразбираеми условия кой ще харчи тези пари, защо ще се харчат тези пари ", уточни Атанасова.

Тя акцентира, че ГЕРБ е оставила подредена страна в устойчиво финансово и икономическо положение. По думите ѝ държавното управление на Борисов е било отговорно и не е правилно, че са останали пари до есента. " Президентът не може да избяга от своята отговорност. Това служебно държавно управление се роди под неговия пестник. Цялата изпълнителна власт е в ръцете на президента, а служебното държавно управление не се оправя с нищо ", счита ръководителят на ПГ ГЕРБ - Съюз на демократичните сили.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР