Президентът се държи изключително дистанцирано и като че ли просто

...
Президентът се държи изключително дистанцирано и като че ли просто
Коментари Харесай

Кристиян Вигенин: Президентът иска провал на НС

" Президентът се държи извънредно дистанцирано и сякаш просто изчаква да се провали следващото Народно заседание ", счита ръководителят на Народно събрание и на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин. " Той продължава да не е деен и да бави връчването на втория мандат. Нито се организират съвещания, нито се водят диалози, нищо не се случва. Защо? ", попита той.
Според Вигенин колкото повече се бави връчването на втория мандат, толкоз по-сложно става. 
" За България е значимо да има настоящо постоянно държавно управление, което ще върне институционалния ред в страната ", изясни той.
" Българска социалистическа партия години наред се бори за същинска смяна, още преди да съществуват Политическа партия. Сега разбрахме, че в тази упоритост сме сами. Омерзително е това, което се случва. Тайните записи са прийом, който не утвърждаваме. Те разрешиха да излязат на бял свят неща, за които може би единствено сме подозирали и против които сме се борили през годините ", разяснява той.
Вигенин напомни, че Политическа партия са пристигнали с концепцията за смяна на статуквото. 
" Те желаеха да основат нов ред, надали не да преучредят на нова основа страната. А се оказа, че сега това, което вършат е било да спасят имунитета на Бойко Борисов, да търсят сделки с ГЕРБ в името на това да има държавно управление и да се усвояват някакви средства. Виждаме едно задкулисие, което за нас е шокиращо ", акцентира той.
" През тези месеци, в които работихме с Политическа партия, останах с усещането, че господин Петков обича да украсява някои неща. Вероятно, с цел да е по-убедителен пред съпартийците си ",  показа Вигенин.
" Между ГЕРБ и ПП-ДБ няма никаква разлика. Този съюз, който се получи, изглеждаше натурален. От една страна имахме една фасада, на която политиките се представяха по-различен метод, с мисъл на страната. Виждаме, че зад кулисите се е говорело за безусловно разнообразни неща. Това е закононарушение ", безапелационен е Вигенин.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР