Президентът с първи критики към новото правителство. Държавният глава атакува

...
Президентът с първи критики към новото правителство. Държавният глава атакува
Коментари Харесай

Напрежение във властта: Радев и Петков в задочен спор за Северна Македония и рокадите в енергетиката


Президентът с първи рецензии към новото държавно управление. Държавният глава нападна метода на държавното управление към Северна Македония и предизвести да не се изкушават от управническия модел на предходната власт.

В отговор министър председателят Кирил Петков беше безапелационен, че и по двата въпроса кабинетът е направил верните стъпки.

След визитата на българската държавна делегация и постъпките за възстановяване на разговора със Скопие, президентът на Северна Македония Стево Пендаровски се срещна с ОМО „ Илинден “ и провокира отрицателни реакции у нас.

" Мисля, че визитата на премиера беше преждевременно. Важно е българската дипломация да не се доверява на експертиза извън и да не се поддава на външен напън “, сподели Румен Радев.

Премиерът Кирил Петков отговори:

„ Не единствено, че не е преждевременно, то беше извънредно доста закъсняло. Не аз като министър-председател, то беше закъсняло като българската страна да има дейна позиция, да има градивен звук на деяние, да има ясни цели и прецизен метод. Съжалявам, че толкоз години сме изпуснали и аз нямаше да понеса нито ден да забавя това посещение”.

Какво е направил президентът на Република Северна Македония, аз няма да разясня, тъй като хубавото е, че външната политика на Република Северна Македония и на България зависи от министър-председателя и двете държавни управления.

Промените в ръководството на „ Булгаргаз “ и предстоящите инспекции и обвинявания от премиера бяха другата линия на рецензия.

" Надеждата ми е, че в тази активност кабинетът няма да се изкушава от наследения управнически модел, който използваше служби, бордове и регулаторите за кавга и за пробутване на частни ползи. Ако се употребява същият метод, няма да реализират по-различни резултати от наследството на Борисов ", съобщи президентът Румен Радев.

Той изиска да се реализиран по-добри цени и да няма повече частни медиатори в доставката на газ. Премиерът е безапелационен, че това няма да се допусне.

" Когато всеки българин би трябвало да заплати с 30% по-висока цена в средата на отоплителния сезон и всички се чудим по какъв начин да се оправим с тези високи цени на силата, да изпускаме такива благоприятни условия или от нарочна неточност, или от някакви други ползи, за мен е неприемливо.

Така че изобщо не мога да сложа под въпрос, че това беше вярното решение и оттук насетне би трябвало да се знае, че по този начин ще бъде. Всеки, който пробва да направи неверни решения, които да костват на всички българи, в случай че успеем да потвърдим, че това е реалност, няма да се колебаем нито секунда да създадем тъкмо сходни решение и за всички други сдружения ", означи министър председателят.

Президентът добави, че паниките му са свързани с инфлацията, галопиращите цени и покупателната опция на българите.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР