Президентът Румен Радев заяви днес в Граф Инатиево, че за

...
Президентът Румен Радев заяви днес в Граф Инатиево, че за
Коментари Харесай

Румен Радев атакува правителството, ГЕРБ го нарекоха „Господин Лъжа“

Президентът Румен Радев съобщи през днешния ден в Граф Инатиево, че за участието ни в Еврозоната са нужни ограничения от вътрешната страна. " Крайно време е държавното управление да разбере, че лобирането на открито за участие в Шенген и Еврозоната няма да има никакъв триумф, в случай че не се вземат крути ограничения тук, вътре, за справяне с корупция, престъпност и беднотия ", сподели пред публицисти президентът.

По думите му за разлика от предходните мониторинговите отчети, в този момент Европейската комисия е дала отговор искрено, че за участието ни в Еврозоната има потребност от действителни промени. " Жалкото е, че натискът за действителни промени идва като насила извън, а не по вътрешно разбиране и чувство за дълг на българското държавно управление ", уточни Румен Радев.

По отношение на акция " Пречупване " президентът сподели, че не може да има триумф, в случай че държавното управление не си пречупи личните визии за това що е то правова страна и господство на закона, що е то корупция и по какъв начин се развъжда тя у нас, що е то престъпност и по какъв начин би трябвало да се борим с нея.

Президентът опроверга изнесени данни, че точно по времето на служебното държавно управление, назначено от него, сивият бранш у нас бил придобил огромна мощ. Това безусловно не е правилно, сподели Радев и прикани ръководещите да се изправят с действителни цифри. " Служебното държавно управление събра един милиард и 600 милиона, дано кажат къде са ", сподели той. По думите му точно служебното държавно управление е събрало просрочени вземания от доста години, изключително в областта на енергетиката. Според него там преднамерено не са търсени тези вземания от избрани компании.

Крайно време е страната да се замисли за устойчива политика в бранш отглеждане на животни, сподели още Радев във връзка митингите на животновъдите. Той уточни, че чака политика, чиито неточности не се изкупуват с оставки, тъй като те нямат никакво значение за хората в Странджа. Според него вчерашният митинг е послужил единствено за намаляване на напрежението и не кореспондира с потребностите на хората и с визията им по какъв начин да възстановят поминъка си и да намерят тласък да останат в този район, където това е единственото им прехранване.

На въпроса дали тази политика би трябвало да се дискутира на равнище Консултативен съвет, президентът отговори, че първо би трябвало да се изчакат резултатите на държавното управление и по какъв начин то ще се ангажира да помогне действително на тези хора, а не просто да се хвърлят едни пари, тъй като съгласно президента те са незадоволителни да компенсират действителните загуби. В този район би трябвало да се приложат всеобхватни ограничения, сподели още Румен Радев.

ГЕРБ контраатакуваха като упрекнаха президента Румен Радев в неистина и разпространяване на подправени вести. По мотив репликата, че служебното държавно управление, което е назначил, е оставило 1,6 милиарда лв. в бюджета, депутати от ГЕРБ сложиха ултиматум на президента да потвърди с документи от кое място и по какъв начин са събрани тези пари и дали в действителност ги има. " В противоположен случай ще имаме Господин Лъжа ", разяснява националният представител от ГЕРБ Тома Биков.

" По отношение на тези 1,6 милиарда лв., за които е станало дума през днешния ден, това в действителност е голяма сума, която да бъде събрана за няколко месеца. Не мисля, че нито в Министерството не енергетиката, нито в което и да е друго министерство, даже и сумарно, могат да се съберат толкоз изключителни доходи ", съобщи депутатът Делян Добрев.

" Ние настояваме в идващите часове или най-вече дни, до края на седмицата, президентът да даде доказателства за събраните 1,6 милиарда лева под формата на документи ", обърна се и Тома Биков.

" Няма по какъв начин това да не бъде документирано в Министерството на енергетиката. Ако не го направи оттук насетне ще считаме, че с изключение на Госпожа Лъжа, имаме и Господин Лъжа ", съобщи още той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР