Президентът Румен Радев заяви, че никога не е снемал подкрепата

...
Президентът Румен Радев заяви, че никога не е снемал подкрепата
Коментари Харесай

Никога не съм снемал подкрепата си от Корнелия Нинова, заяви президентът

Президентът Румен Радев съобщи, че в никакъв случай не е снемал поддръжката си от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. И продължава да я поддържа в нейните старания да трансформира левицата в мощна съпротива. Изказването на президента бе във връзка свадите в социалистическата партия и промяната на Калоян Методиев, шеф на кабинета на Радев, след присъединяване му в тържество на Българска социалистическа партия.

По думите на президента най-голямата партия, с максимален финансов, човешки и административен запас, е внесла "недоносче и насмешка към правото в България " като предложение за нова конституция. "Аз избрах другия метод ", акцентира той.

"Вече разясних освобождението на Калоян Методиев. Няма какво да кажа повече. Политическият дневен ред е толкоз кондензиран, дори сериозен, че не можем да разпиляваме с каквито и да са кадрови въпроси. Няма по какъв начин да има разграничение. Всеки един в Президентството спомага за реализацията на моята политика ", сподели още Радев.

"Моят път е първо диалог с академичната общественост, за идентифициране на проблемите. Разговор с неправителствени организации и жители, които ги направих обществено пред вашите камери за това по какъв начин вижда обществото нуждата от тези промени. Разговори с специалисти и с всички институции. На идващия стадий бяха планувани диалози с политическите партии, с цел да може това, което импортирам да може да мине през Народното събрание. Стигнахме един различен стадий на публично развиване поради митингите и заради цялостното привършване на лимита на доверие в този парламент. Аз не виждам, че сега имам някакво съображение да импортирам моите оферти за смяна в Конституцията. Ще ги внеса, когато българският парламент придобие още веднъж легитимност, т.е. след избори, и може съответно да прегледа тези промени ", безапелационен е президентът.

"Моите рецензии са към тези, които ръководят, когато ръководят неефективно и когато ни ръководят и разпиляват ресурсите не в полза на народа. Когато Българска социалистическа партия вземе властта, ще подлагам на критика там, където виждам, че нещата не се правят както би трябвало. Не се меся в делата на никоя партия, само че и не позволявам никой да се меси в моите каузи “, уточни президентът пред публицисти.

На въпрос ще се кандидатира ли за втори мандат, Радев отговори, че до изборите има доста време и всеки ден е значим.

"България е към този момент в рецесия – политическа, обществена, икономическа и здравна. Най-голямата рецесия е управническата. Това е рецесия на едно ръководство, което е изчерпано откъм доверие и потенциал. Това е ръководство, което всекидневно ни тласка към безпътицата. Управление, с помощта на което България пропада и става отрицателен воин с международното медийно пространство и губи легитимност във към този момент всички интернационалните институции. На това би трябвало да се постави край. Краят е с незабавни почтени, транспарантни избори, спор за честност в политиката и спор за нов публичен контракт, който да върне доверието на хората и да построи ясни механизми за транспарантно, отчетно и отговорно ръководство “, добави той.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР