Президентът Румен Радев заяви, че не може да даде предварителна

...
Президентът Румен Радев заяви, че не може да даде предварителна
Коментари Харесай

Президентът: Парадоксално е да смениш вътрешния министър с главния секретар на МВР

Президентът Румен Радев съобщи, че не може да даде предварителна оценка за бъдещите трима министри в кабинета. Според него обаче е парадоксално за министър на вътрешните работи да се предлага сегашният основен секретар в министерството, в случай че досегашният министър си отива поради „ мърлява работа ” на полицията.

„ Просто е парадоксално. Премиерът маха министъра на вътрешните работи поради „ мърлявата работа ” на полицията, а по закон тази мърлява работа се координира, управлява и възнамерява от основния секретар на Министерство на вътрешните работи, който се предлага за министър ”, означи Радев, представен от bTV.

Във връзка със съгласувателната процедура по указа за освобождението на Младен Маринов президентът разяснява, че „ самият факт, че държавното управление най-накрая склони да изпрати писмо за координиране е дребна крачка в борбата за правда ”.

Президентът заяви също, че изследва и разисква номинации за парламентарен арбитър. Критериите са професионални и морални качества. При него не е постъпвало при него предложение за дипломатическо предопределение на Цецка Цачева. „ Постъпвали са други оферти, които аз съм отхвърлил ”, посочи той.

Оказва се, че страната ни има две позиции във връзка с Унгария, разяснява още президентът.

Едната е за българската аудитория, другата е за пред Съвета на Европейски Съюз, тъй че такова амбивалентно държание не мога да пояснявам. При всички положения обаче изключването и запушването на устата не е европейска позиция, не е европейски инструмент, уточни Румен Радев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР