Президентът Румен Радев заяви, че най-важно днес е да се

...
Президентът Румен Радев заяви, че най-важно днес е да се
Коментари Харесай

Очаквам в най-скоро време компетентните органи да оповестят играчите и мотивите им: Радев за доклада на ДАНС

Президентът Румен Радев съобщи, че най-важно през днешния ден е да се гласоподава всеобщо, да се обезпечи успокоение в изборния ден и да има убеденост, че гласът на всеки българин ще бъде зачетен правилно.

Държавният глава разяснява за първи път и политическото напрежение през последните дни, обвързвано с анулацията на машинното гласоподаване след отчет на ДАНС.

Президентът удостовери, че е осведомен с отчета на ДАНС, само че отхвърли да разяснява изводите в него, въз основа на които ЦИК реши да анулира машинното гласоподаване за локалния избор.

Дали има нещо притеснително в документа ще открият способените органи, сподели Радев:

" Ние имаме потребност от незабавно възобновяване на доверието в изборния развой. Затова аз чакам способените органи в най-скоро време да извършат своето следствие и да оповестят кои са играчите и претекстовете зад този акт. "

На въпрос дали ще разгласява отчета на ДАНС президентът подсети, че службата е на директно послушание на Министерския съвет и персонално на премиера: " Не очаквайте от мен аз да нарушавам някаква подчиненост. "

Според Радев този случай повдига въпроси по отношение на кадровата политика на ръководещите: " И заместник-министърът на електронното ръководство, и заместник-председателят на ДАНС, които са, виждате, директно забъркани в този меко казано скандал, са предопределение на ръководещите ", означи президентът.

По мотив анулацията на машинния избор Радев сподели, че почита решението на ЦИК като самостоятелен орган:

" Но дали е вярно и законосъобразно, ще реши съдът ", уточни президентът.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР