Президентът Румен Радев заяви, че най-важният фактор за развитието на

...
Президентът Румен Радев заяви, че най-важният фактор за развитието на
Коментари Харесай

Президентът: Най-важният фактор за развитието на България са хората

Президентът Румен Радев съобщи, че най-важният фактор за развиването на България са хората, които създават и оферират нови водещи хрумвания и поради тях имаме огромен капацитет в развиването на електрониката, изкуствения разсъдък, програмен продукт.

Той добави, че ние сме на трето място в света по брой на ИТ експерти на глава на популацията, имаме устойчива стартъп екосистема, а българските възпитаници са на първи места на олимпиадите по природоматематически науки дружно със Съединени американски щати, Русия, Китай. Това съобщи президентът на конференцията " Аутомотив и мобилити конгрес ".

Радев напомни, че до момента в който в Европа в пандемията се затваряха работни места, автомобилният бранш в България освен оцеля, а не загуби нито един чиновник. " И тук би трябвало да почертаем ролята на страната, която прави оценка този бранш ".

Аутомотив секторът е най-големият частен вложител в научноизследователската и развойна активност, най-бързо развиващият се бранш, който доближи 10-12% от Брутният вътрешен продукт и с тези темпове след 5 г ще доближи 20%, към този момент 70 хиляди работни места са в бранша и следващата година ще стигнат 1/4 от индустриалните работни места. От 10 автомобила, създадени в Европа, в 9 от тях има съставни елементи, създадени в България, а 80% от датчиците в Европа се създават тук, посочи Радев.

За страдание обаче съгласно него работим незадоволително за промотиране на триумфите ни на открито. " Все още не се знае какъв голям капацитет имаме, само че се надявам, че с упоритостите на новото държавно управление ще се разгърне една огромна осведомителна акция ", пожела си Радев. Той призна, че има и други нерешени проблеми за бизнеса - правосъдната система, високото равнище на администрация и потребността от довеждаща инфраструктура, написа 24chasa.bg.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР