Президентът Румен Радев завижда на премиера Бойко Борисов за външнополитическите

...
Президентът Румен Радев завижда на премиера Бойко Борисов за външнополитическите
Коментари Харесай

Цветанов: Борисов няма бизнес отношения с Пеевски, президентът му завижда

Президентът Румен Радев завижда на премиера Бойко Борисов за външнополитическите му триумфи. 

Така шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов изясни въпроса на Радев, насочен задочно към Борисов, дали се среща с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, има ли общи бизнес ползи с него и печелят ли компании към Пеевски публични поръчки. Борисов отхвърли. По думите на заместника му по бТВ през днешния ден отговорът сподели " извънредно огромно държавническо държание ".

" Наблюдавах президента доста деликатно - той наподобява обезпокоен и може би търси провокация. Не може да осъществя уговорките, които е поел. Защо не приказва за Елена Йончева, негов консултант, за която се оказа, че е имала сътрудник, с който са източвали КТБ? ", разяснява Цветанов. Твърдението за бизнес връзки сред Бойко Борисов и Делян Пеевски е несъстоятелно, разгласи зам.-председателят на ГЕРБ.

" Това е гозба, която може да бъде претопляна през годините. Премиерът неведнъж е заявявал, че няма нищо общо. Когато президентът хвърля такива обвинявания, има способени институции... ", сподели още Цветанов.

А за какво всички се отхвърлят от Пеевски, откакто той е единствено един народен представител, зам.-председателят на ГЕРБ посочи: " Имаше обвинявания за бизнес ползи, аз за това приказвам. Когато президентът няма причини, минава на нападки. Това аз го отъждествявам в политиката като злоба. 

Зад абсурда с шефа на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) проф. Камен Плочев зам.-председателят на ГЕРБ вижда политическа провокация.

Той посочи, че ориста на шефа на касата ще се взема решение след среща на парламентарната група със здравния министър Кирил Ананиев и след това, в случай че се постанова – с Плочев. Настоящият шеф на НЗОК бил препоръчан от отстранения здравен министър проф. Николай Петров.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР