Президентът Румен Радев започва консултациите за съставяне на правителство с

...
Президентът Румен Радев започва консултациите за съставяне на правителство с
Коментари Харесай

Започват на консултациите за правителство, Радев разговаря с ГЕРБ-СДС

Президентът Румен Радев стартира консултациите за сформиране на държавно управление с първата по бройка парламентарна група ГЕРБ-СДС.

Срещите ще се проведат на 26 октомври, сряда, от 13.00 часа. Тогава президентът Румен Радев ще организира съвещания с парламентарната група на  ГЕРБ-СДС, оповестиха от пресцентъра на президента. 

Държавният глава към този момент посочи, че няма да бърза с раздаването на мандатите, тъй като Народното събрание имало да свърши доста работа. Той чака партиите да поемат отговорност и да не се позволява грешката на последния парламент.

Тогава, съгласно президента, въпросът за властта е обсебил цялата активност на Народното събрание, а Народното събрание е потопен в кавги.

Радев ще организира консултациите изчерпателно. Според него опцията за кабинет на малцинството зависи от правилата, само че това по думите му в България е извънредно мъчно.

За Радев българската парламентарна политическа система върви към рецесия, а методът да се излезе, е да се върне доверието към парламентаризма.

През миналите дни се организираха и съвещания на контактната група, натоварена със задачата да се сближат партиите в 48-ото Народно събрание за сформиране на болшинство. В диалозите се включиха единствено ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и „ Български напредък “.

Работещо, изповядващо евроатлантическите полезности държавно управление е нужно на България, заключиха Росен Плевнелиев и Соломон Паси, ръководители на контактната група.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР