Президентът Румен Радев започва днес работно си посещение в Ню

...
Президентът Румен Радев започва днес работно си посещение в Ню
Коментари Харесай

Президентът Радев ще участва в срещата на върха за климата в Ню Йорк

Президентът Румен Радев стартира през днешния ден работно си посещаване в Ню Йорк за присъединяване в 74-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации. По време на визитата Радев ще се включи в срещата на най-високо ниво по въпросите за климата и ще изнесе тирада пред Общото заседание на международната организация.

Акцент в програмата през днешния ден е среща на Радев с българската общественост. От 19.30 ч. локално време президентът и неговата брачна половинка Десислава Радева ще отбележат празника на независимостта на България. Място на събитието е Генералното консулство в Ню Йорк.

Темата за българите зад граница бе една от главните в речта на президента пред Народното събрание при старта на новия политически сезон. В началото на месеца от трибуната на Народното събрание Радев стартира концепция за предоставяне право на българи по рождение, придобили двойно поданство да могат да се кандидатират за народни представители, президент и вицепрезидент.

В понеделник стартира присъединяване на президента в 74-ата постоянна сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации. На напред във времето е среща на върха, на която международните водачи се чака да призоват за по-твърди дейности в отговор на ескалиращата рецесия с климата.

В делегацията в Ню Йорк, ръководена от българския държавен глава, се включва и заместител министър-председателят по правосъдната промяна и министър на външните работи Екатерина Захариева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР