Президентът Румен Радев започна с консултациите за изборите още през

...
Президентът Румен Радев започна с консултациите за изборите още през
Коментари Харесай

Йотова обвини управляващите, че бламират честните и достъпни избори

Президентът Румен Радев стартира с консултациите за изборите още през декември, само че нито държавното управление, нито ГЕРБ се отзоваха на поканите . Има като че ли безмълвен отвод през последната година да се създадат съществени промени в законодателството, с цел да бъдат изборите транспарантни, почтени и налични за българските жители.

Това разяснява пред БНР вицепрезидентът Илияна Йотова.

" Пет години въпросът за машинното гласоподаване не е завършен - прави се крачка напред, две обратно като при танго танц ... Нямаше политическа воля и за образуване на гласуването на българската общественост зад граница ", посочи Йотова.
 Изборите за 45-то Народно заседание на 4 април
Изборите за 45-то Народно заседание на 4 април

Въпросите обаче към момента са повече от отговорите, акцентира президентът и даде седмица повече

По думите ѝ датата 4 април, на която ще се проведат парламентарните избори, е била определена от президента след огромни съвещания. " Датата е седмица бонус след 28 март, с цел да може да се провеждат и осъществят нужните промени за безвредни и транспарантни избори ", означи още тя.

Вицепрезидентът чака друга предизборна акция - най-вече в медиите, в обществените медии.

" Необходимо е да се обезпечи равнопоставеност на партиите ... Ваксините като участник в тези избори ги забравяме... Сега съм по-голям оптимист за провеждането на изборите , в сравнение с при започване на консултациите ", уточни Йотова.
 Тома Биков отсече: Изборите в България в никакъв случай не са били фалшифицирани
Тома Биков отсече: Изборите в България в никакъв случай не са били фалшифицирани

" Масивността на тези избори е сложна за операция "

Според нея ГЕРБ си търсели авансово оправдание за изборите . Тя назова " бягство от политическа отговорност " прехвърлянето на организацията на изборите на Централната изборна комисия.

" Учудвам се за какво не се отваря Изборният кодекс , където могат да бъдат контролирани и други текстове, а се прави корекция за гласоподаване с преносимите секции през Закона за изключителните ограничения. Това е несериозно ", акцентира Илияна Йотова.

Вицепрезидентът предвижда, че в случай че в изборния ден се позволен фалшификации и не се вкара видеонаблюдението, " могат да станат неприятни произшествия ".

" Този път поръчките на участниците са доста съществени. Има най-малко три партии отвън Народното събрание, които имат съществени шансове за присъединяване в идващото Народно заседание ", уточни тя.
 Борис Ячев: Ако Радев се грижеше за българите в чужбина, изборите трябваше да са през май
Борис Ячев: Ако Радев се грижеше за българите в чужбина, изборите трябваше да са през май

Цели се миниране на изборния развой...

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР