Президентът Румен Радев започна консултациите за съставяне на кабинет с

...
Президентът Румен Радев започна консултациите за съставяне на кабинет с
Коментари Харесай

Радев на консултациите с ГЕРБ: Публичната комуникация между партиите в коалицията съживи призрака на предсрочните избори

Президентът Румен Радев стартира консултациите за сформиране на кабинет с парламентарно показаните партии. Първи на „ Дондуков “ 2 в понеделник се явиха представители на ГЕРБ-СДС – Мария Габриел, Теменужка Петкова, Рая Назарян и Деница Сачева.

„ Публичната връзка сред партиите в обединението като че ли съживи призрака на предварителните парламентарни избори. Проблемите в Министерски съвет бяха авансово планувани още преди 9 месеца. Въпреки съществуването на мощно сплояващи фактори в обединението и внушителната парламентарна поддръжка за ръководството, която постоянно надминаваше даже 2/3 от народните представители, конституционният законодател е планувал актуалните съвещания, с цел да подкрепи процеса на сформиране на държавно управление “, сподели президентът Румен Радев при започване на диалога.

Според него значим въпрос са комплицираните връзки сред сътрудниците в обединението и това дали в обозримо бъдеще ще бъдат преодолени всички несъгласия. „ Как преценявате темпа на договарянията с вашите сътрудници? Готови ли сте за връчването на мандата, или имате потребност от още време “, запита президентът.

„ Независимо че бяха упоменати реплики в общественото пространство, имам вяра, че сте видели през цялото време – за нас е значимо да има разговор, да не губим взор към интереса на България. Имаме потребност от непоклатимост и успокоение, само че те би трябвало да са на кардинална основа, да стъпват на фундаментални правила и полезности “, съобщи Мария Габриел. И добави, че разговорът следва „ да разреши да се открият общите неща, да се реализира единодушие за превъзмогване на разликите, там където го има “. /Нова тв

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР