Президентът Румен Радев започна днес нов кръг от консултации с

...
Президентът Румен Радев започна днес нов кръг от консултации с
Коментари Харесай

БСП при Радев: Ще продължим с конструктивно и мъдро поведение, за да може да има редовно правителство

Президентът Румен Радев стартира през днешния ден нов кръг от съвещания с парламентарно показаните партии, като опит за връчване на втори мандат за сформиране на държавно управление. Първи за диалози влязоха от "Има подобен народ ", по-късно от ГЕРБ-СДС. "БСП за България " са третата партия, която ще направи съвещания с президента.

"Вашите сътрудници от ГЕРБ-СДС " потвърдиха още един път, че ще върнат втория мандат, което слага огромна тежест върху третия мандат и дали българският парламент ще отговори на упованията на българските жители, или той ще бъде прахосан още веднъж. Затова би трябвало разговор, отговорност и конструктивност ", с тези думи се обърна Радев към Българска социалистическа партия първоначално.

"Именно Българската социалистическа партия беше тази, която в консултациите сред партиите от 46-ия парламент досега прояви отговорност, зрялост и мъдрост. Затова аз разгадавам, че вие и отсега нататък ще продължавате да търсите и работите за допирни точки сред другите партии за ясни цели и цели в полза на българските жители, на явен небосвод за взимане на решение и за нормализиране на политическия разговор ", добави президентът.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от своя страна съобщи, че са си сложили две задания - актуализация на бюджета в три направления - стабилизиране на здравната система за посрещане на Коронавирус рецесията, преизчисляване на пенсиите и увеличение на приходите, както и подготовка на страната за възможна мигрантска вълна; втората задача е полагане на оптимални старания за сформиране на постоянен кабинет, което да преведе България през тежката зима, да даде успокоение и сигурност на българските жители и непоклатимост на политическата система.

"Ние ще продължим с това градивно, рационално и умно държание, с цел да може да има държавно управление, което да преведе България през тежката есен и зима, които ни чакат, да дадем успокоение и сигурност на българските жители, както и непоклатимост на дължавата въобще ", уточни Нинова.

"Зависи от вашето решение при кого ще отиде третият мандат, само че в случай че пристигна при нас, ще продължим по метода, по който и до момента. Конкретно, градивно, умно търсене на общите пресечни точки с сътрудниците от другите партии, без ГЕРБ и Движение за права и свободи ", сподели още тя.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР