Президентът Румен Радев запита директно дали премиерът Бойко Борисов е

...
Президентът Румен Радев запита директно дали премиерът Бойко Борисов е
Коментари Харесай

Президентът Радев: Има ли премиерът общи бизнес интереси с Пеевски?

Президентът Румен Радев запита непосредствено дали министър председателят Бойко Борисов е имал и продължава да има общи бизнес ползи с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Неофициалните изказвания за това съществуват от години, само че в никакъв случай до момента въпросът не е повдиган началник на държавна институция или друга обществена фигура от сходен сан.

Реакцията на Радев бе предизвикана от думите на министър -председателя в сряда вечер пред бТВ, че началникът на кабинета на президента Иво Христов преди време е работил за телевизия на Пеевски.

" В президентството има един човек, който написа речите на Радев. Един медиен човек, помня го още от Би Би Ти – малкия екран на Пеевски ", сподели Борисов като добави, че приказва за Иво Христов, който още нощес съобщи, че не е бил в медията по времето, когато се заприказва, че е станала благосъстоятелност на депутата от Движение за права и свободи (той и досега отхвърля да я е имал – бел.ред.).

" Споменаването в едно изречение на хора от моята администрация с името на Пеевски аз считам за груба операция ", съобщи по този мотив в четвъртък Румен Радев. Той уточни, че Борисов е получил " коледен подарък " с поддръжката, изразена от Ахмед Доган, а ГЕРБ са дали своят вот " за " импортирания от Движение за права и свободи закон за КТБ.

" Ако някой смесва в едно изречение хора от моята администрация с господин Пеевски, той дължи отговори на някои въпроси. Имал ли е и продължава ли да има срещи с Пеевски? Имал ли е и продължава ли да има общи бизнес ползи с Пеевски? Продължава ли да разпределя публични поръчки в полза на господин Пеевски? ", пита президентът.

Той акцентира, че напрежението сред държавното управление и президентството се дължи на проблеми като " пренебрежителното отношение към националния суверенитет ", " скалъпената инспекция от парламентарна комисия (за изтребителите – б.р.), прекратената рационализация и разсипията във въоръжените сили ", " липса на бистрота и бетониране на корупцията с новия закон ", " злополуката в вложенията ", " мизерните пенсии " и други

Очаквайте детайлности
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР