Президентът Румен Радев замина на официално посещение в Република Южна

...
Президентът Румен Радев замина на официално посещение в Република Южна
Коментари Харесай

Гласът на Радев отекна зловещо: Русия е агресор, но Украйна само жертва ли е?

Президентът Румен Радев отпътува на публично посещаване в Република Южна Африка, само че гласът му продължи да отеква у нас - този път не посредством някой от служебните му министри, а посредством някогашния му мачалник на кабинета, публицист и сегашен евродепутат Иво Христов. Представителят на левия щемпел в Страсбург бе посетител на форума за прогресивните политики, проведен от безспорния престиж в Европейски Съюз Сергей Станишев. И се оказа в тежък дисонанс с куп участници на събирането, в това число и панелисти от чужбина, които за следващ път приканиха за абсолютно наказание на съветската експанзия. 

Вместо да се солидаризира с тях, Христов се оказа на радикално друга позиция и предизвика смесени реакции с думите си: 

" Тая огромни запаси към опростения разбор на войната, свеждащ се до 2022 година Нещата са доста по-сложни и не стартират от предходната година, а даже не и от 2014 година Това, че би трябвало да осъдим експанзията е несъмнено, само че би трябвало ли да бъдем снизходителни в поддръжката си към страната-жертва, без значение по какъв начин работи тя? ". Докато говореше с интонацията на Радев, евродепутатът и дълготраен политически анализатор в пресата у нас си завоюва както овации от част от слушателите, по този начин и повдигнати вежди от други. 

А за похлупак, учуди мнозина с прогнозата си за възможен предстоящ срив на еврото в подтекста на разногласията по кое време би било уместно у нас единната валута да бъде възприета след следващото отсрочване: 

" Не споделям нормативния възторг във връзка с приемането на еврото. То е естественият небосвод за развиване на България, само че дали в този момент - е предмет на сериозен разбор. Не толкоз за отражението на валутата у нас, а за бъдещето й въобще. Не е толкоз безоблачно, колкото ни се показва ", загатна той, само че не пожела да разгърне опасенията (или информацията - б.р.) си по въпроса.

Иначе Христов приказва за навлизането на изкуствения разсъдък в бита на модерния човек, както и в производството, като означи, че за пръв път става въпрос за появяването на самостоятелна форма на разсъдък, поставяща под въпрос бъдещето на индивида като биологичен тип. " Както споделя един консултант на Илон Мъск - " той рискува да бъде най-висшето създание на човешкия жанр. Но и последното, защото след него всички ние рискуваме да станем непотребни ", цитира евродепутатът, с което индиректно влезе в унисон с терзанията на соцшефката Корнелия Нинова точно във връзка с AI. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР