Президентът Румен Радев заедно с планински водачи, спасители и доброволци,

...
Президентът Румен Радев заедно с планински водачи, спасители и доброволци,
Коментари Харесай

Румен Радев качва Пирин през Кончето

Президентът Румен Радев дружно с планински водачи, спасители и доброволци, взели участие във възобновяване на планинския подслон „ Кончето “, прави преход през едноименната седловина в Пирин. Очаква се цялата група да дойде в късния следобяд гна хижа „ Вихрен “, съобщи БНР.

С присъединяване си в прехода през най-величествената и рискова седловина президентът Радев извършва поетия ангажимент пред Асоциацията на професионалните планински водачи, която беше отличена на националния конкурс „ Доброволческа самодейност за 2018 година “ под патронажа на президента. По време на церемонията  президентът е поел ангажимент самичък да се увери по какъв начин е възобновен заслонът  “Кончето “.

Цялата група е тръгнала рано сутрина от хижа " Яворов " след преминат наложителен инструктаж.  Участниците в прехода носят съоръжение и одеяла. " Той (б.р. президентът) доста държеше всички от групата да качат по нещо горе. В последния миг реши, че той персонално ще закупи нещо и ще го качи. “, показа ръководителят на асоциацията Орлин Чачановски.

В групата са бъдат още шефът на парк „ Пирин “ Росен Баневски, ръководителят на катедра „ Туризъм и алпинизъм “ към НСА доцент Александър Шопов и майсторът на алпинизма Емил Божанов.

Преходът ще приключи на хижа „ Вихрен “ над Банско, където към 17:00 часа президентът Румен Радев ще направи изказване.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР