Президентът Румен Радев връчва днес третия мандат за съставяне на

...
Президентът Румен Радев връчва днес третия мандат за съставяне на
Коментари Харесай

Президентът връчва в 10 ч на БСП последния мандат за съставяне на правителство - Политика

Президентът Румен Радев връчва през днешния ден третия мандат за сформиране на държавно управление на Българска социалистическа партия.

За целта от парламентарната група на левицата ще отидат на " Дондуков " 2 в 10 ч.

Първите два мандата се връчват на първите две парламентарно показани политически групи съгласно резултатите им от парламентарните избори. Третият отива при парламентарна групировка по желание на президента. Това е четвъртият път, в който Радев избира Българска социалистическа партия за последния опит за кабинет, откакто първите два - на ГЕРБ и на " Продължаваме промяната " - се провалиха.

Оттук нататък Българска социалистическа партия би трябвало да излъчат кандидат-премиер. В Конституцията няма категорично посочен период, в който парламентарната група да излъчи претендент за министър-председател.

Според досегашните позиции на партиите, кабинет с мандат на Българска социалистическа партия не може да бъде определен и предстоят нови предварителни парламентарни избори. Така президентът ще резервира властта в страната посредством следващо служебно държавно управление.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР