Президентът Румен Радев връчка първия мандат за съставяне на правителство

...
Президентът Румен Радев връчка първия мандат за съставяне на правителство
Коментари Харесай

Изненада! Ето кой е кандидатът на ГЕРБ за премиер ВИДЕО

Президентът Румен Радев връчка първия мандат за сформиране на държавно управление на най-голямата парламентарна група в 48 Народно събрание – тази на ГЕРБ-СДС.

Кандидатът на ГЕРБ за министър председател Николай Габровски одобри първия мандат от президента. Това обяви Десислава Атанасова в Президентството.

Румен Радев към този момент изясни, че бави процедурата с вярата партиите да намерят консенсус за образуване на устойчиво болшинство. И с цел да не се окажем на избори в средата на зимата.

Така процедурата за сформиране на държавно управление стартира 2 месеца след предварителните парламентарни избори.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов през вчерашния ден разгласи, че той самият е най-подходящият избор за справяне с рецесията. Спомена и за различен вид - компромисно държавно управление с по-кратък небосвод във времето.

Проф. доктор Габровски приключва медицина в Медицинска Академия - гр. София през 1996 година. В Клиниката по неврохирургия на университетска болница " Пирогов " е от 1997 година.
Оглавява Клиниката през 2011 година.

Проф. Габровски е ръководител на Българското сдружение по неврохирургия от 2018 година. От 2011 година е народен съветник, а от 2018 - основен координатор на експертния съвет по неврохирургия към Министерство на здравеопазването.

През 2021 година проф. Габровски е определен за член-кореспондент на Българската академия на науките (БАН).

Очаквайте детайлности!

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР