Президентът Румен Радев връчи втория мандат за съставяне на правителство

...
Президентът Румен Радев връчи втория мандат за съставяне на правителство
Коментари Харесай

ПП-ДБ върнаха веднага втория мандат за кабинет

Президентът Румен Радев връчи втория мандат за сформиране на държавно управление на ПП-ДБ, те от своя страна върнаха незабавно досието празна, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Връщам мандата несбъднат, сподели Николай Денков от своя страна. Няма поддръжка за промените, добави той. Коалицията ГЕРБ-ДПС в действителност желае избори и това е резултат от тяхното предпочитание. 4 пъти другият преговорен екип ставаше и напускаше залата, имаше ясни индикации, че договарянията не се водят всъщност. Оттук нататък за жалост българските жители още веднъж ще би трябвало да решат накъде да продължим, сподели Денков. Постна пица или европейски път за България, в който приходите се усилват, добави Денков.

Не знам дали осъзнавате какви процеси се отприщиха вследствие на това, което се инициира сега, сподели Радев. Стесниха се опциите за длъжностен министър председател с оставката на зам.–омбудсмана. Тя беше единствената фигура, която не беше близка с никоя политическа партия. Как по този начин внезапно зам.-омбудсманът реши да си подаде оставката. Аз същински се учудих, че вие в Народното събрание не реагирахте, обърна се Радев към ПП-ДБ. Имало ли е напън, за какво не се инициира чуване? Ако за вас това са естествени неща, то тогава не се изненадвайте, че внезапно нараства опцията да получите политически длъжностен кабинет, сподели Радев и добави, че той най-вероятно няма да е в интерес на ПП-ДБ.

Ние няма да участваме в договаряния за трети мандат, сподели Петков изрично. Той прикани изборите да бъдат 2 в 1 дружно с европейските.


Късно е за такава молба изборите да бъдат 2 в 1, приканих да не се подхващат промени в конституцията. Ще направя всичко допустимо процесът по избори на длъжностен кабинет да не прерасне в конституционна рецесия, само че вие направихте всичко допустимо пълномощията на президента да бъдат мощно лимитирани, освен по избора и състава, само че и на контрола на служебния кабинет, само че и в ръководството на времевите параметри за процеса на установяване на идващите избори. Но по този начин както сте го описали, по този начин ще извършвам. Съчувствам ви, само че направихте всичко допустимо тази институция да не може да овладее процесите, както до момента, добави Радев.

Старата конституция ни докара до там да имаме всевъзможни приказни герои – елфи, джуджета и така нататък Тези промени в конституцията трябваше да се извършат, сподели с по-висок звук Кирил Петков.

Радев добави, че не желае да навлиза в горски приказки и че е сезирал Конституционен съд осъзнато, че тези промени ще доведат до рецесии и едната рецесия към този момент чука на вратата. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР