Президентът Румен Радев връчи високи държавни отличия на шестима изтъкнати

...
Президентът Румен Радев връчи високи държавни отличия на шестима изтъкнати
Коментари Харесай

Културни дейци получиха ордени от президента

Президентът Румен Радев връчи високи държавни оценки на шестима изтъкнати креативен дейци и общественици, съдействали за културното развиване на страната.

На тържествена гала в Гербовата зала на " Дондуков " 2 с медал " Стара планина " -Първа степен бяха отличени театралните и кино артисти Васил Михайлов и Ириней Константинов. " Артистите черпят ентусиазъм от публиката, която е и техен съдник ", акцентира Константинов и добави: " Затова моята признателност и бездънен реверанс е пред всички тези, които са ни съпътствали през целия креативен живот, на които ние всяка вечер с надълбоко почитание сме се прекланяли от сцената ".

За принос в развиването на културния и нравствен прогрес на страната бяха отличени още художникът Христо Панев, артистът и сценичен режисьор Андрей Аврамов, ръководителят на Гражданското съдружие " Епископ Йосип Щросмайер " Трифон Павлов, както и дългогодишният шеф на Националното музикално учебно заведение " Любомир Пипков " Милка Митева.

От своя страна президентът акцентира, че церемонията е справедливо самопризнание за блестящите професионални триумфи на културните дейци: " Вашите достижения са мотив за персонално задоволство, само че те са и публичен капитал с висока стойност. Вашите триумфи са горделивост за цялата нация ".

 Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР