Президентът Румен Радев връчи високи държавни отличия на четирима изтъкнати

...
Президентът Румен Радев връчи високи държавни отличия на четирима изтъкнати
Коментари Харесай

Президентът връчи високи държавни отличия на четирима изтъкнати българи

Президентът Румен Радев връчи високи държавни оценки на четирима изтъкнати българи - Христо Меранзов, Дончо Папазов, проф. Цекомир Воденичаров и космонавта Александър Александров. Отличията са за високите им професионални триумфи, издигането на престижа на България и приноса им за актуалното й развиване.

С медал " Стара планина " - първа степен бяха отличени Христо Меранзов за заслугите му в региона на физическото образование и спорта и мореплавателят Дончо Папазов за приноса му в спорта, науката и публицистиката.
Проф. Цекомир Воденичаров получи медал " Св. Св. Кирил и Методий " с огърлие за заслугите му в развиването на здравната просвета и на факултетите по публично здраве. С медал " За военна заслуга " - първа степен беше отличен вторият български космонавт генерал-майор Александър Александров за работата му в укрепването на въоръжените сили и националната сигурност на страната.Христо Меранзов: Ние четиримата, въпреки и в разнообразни области, сме работили в една обща посока, това е индивидът, неговото физическо и интелектуално развиване.
Всеки от наградени, съгласно президента Радев, с професионалната си активност потвърждава, че българинът може да реализира триумфи на международно равнище.

Румен Радев, президент на Република България: От покоряването на необятния Космос до завладяването на бурните океани, от подготовката на плеяда български спортисти с блестящи олимпийски победи до успеха над заболяванията и гибелта с развиване на актуалната медицина.
Христо Меранзов благодари от името на наградените за полученото самопризнание.

 © БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР