Президентът Румен Радев връчи третия, последен, проучвателен мандат за съставяне

...
Президентът Румен Радев връчи третия, последен, проучвателен мандат за съставяне
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев връчи последния мандат на БСП

Президентът Румен Радев връчи третия, финален, изследователски мандат за сформиране на държавно управление в границите на 46-ото Народно заседание на Българска социалистическа партия.

" Избрах да връча мандата на Българска социалистическа партия, тъй като партията изповядва полезностите независимост и взаимност. Тя запази неприкритост и диалогичност при досегашните старания за сформиране на държавно управление. Но основната причина са хилядите почтени социалисти, които познавам. Вярвам, че тези хиляди почтени хора са поръчител, че третият мандат ще бъде използван за сформиране на кабинет при ясни полезности и от безспорни персони. Защото България има потребност от държавно управление ", аргументира се президентът.

Лидерът на партията Корнелия Нинова сподели от своя страна, че ще постави неимоверни старания да образува постоянен кабинет.

Първите два мандата бяха връчени на спечелилия на изборите на 11 юли „ ИТН “ и на втория по брой на гласовете – „ ГЕРБ – Съюз на демократичните сили “. И двете партии върнаха мандата и се оповестиха за съпротива.

Ако и левицата не успее да сформира кабинет, президентът ще разпусне 46-ия парламент и ще насрочи нови изключителни парламентарни избори.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР