Президентът Румен Радев връчи първия проучвателен мандат за съставяне на

...
Президентът Румен Радев връчи първия проучвателен мандат за съставяне на
Коментари Харесай

Радев връчи мандата за съставяне на правителство на кандидата за премиер на ГЕРБ-СДС Мария Габриел

Президентът Румен Радев връчи първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на претендента за министър-председател на ГЕРБ-СДС Мария Габриел.  „ Осъзнавате, че Ви чакат много трудности по този път, само че ще Ви чакам идващия понеделник със състав на Министерски съвет. Днес и на следващия ден виждам, че са решителни дни за Вас ", сподели Радев и ѝ пожела триумф.

Според Конституцията Габриел има седемдневен период, в който да предложи състав на Министерския съвет. Ако не успее, президентът разпорежда това на посочен от втората по бройка парламентарна група („ Продължаваме промяната – Демократична България) претендент за министър-председател.

Искам да ви уверя, че ще направя всичко допустимо в границите на този изследователски мандат България да има устойчиво, работещо, постоянно държавно управление. Това сподели кандидат-премиерът на ГЕРБ-СДС Мария Габриел, след като получи досието с първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление.

Тя уточни, че нейното предложение ще бъде за експертно държавно управление, обединено към ясни цели, които имат една цел - благосъстоянието на българите и престижа на България.

Смятам да предложа диалозите да продължат за съставянето на експертно държавно управление със период от една година на основа на цели, каза Габриел през вчерашния ден. Кандидатът на ГЕРБ-СДС организира срещи с представители на „ Българска социалистическа партия за България “, Движение за права и свободи и „ ИТН “ по-рано през днешния ден.

От БСП не дадоха финален отговор дали ще поддържат кабинет с мандата на ГЕРБ и показаха, че ще питат членовете на партията. От ДПС обявиха, че профилът на кабинета би трябвало да наподобява европейски и имат специалисти в съвсем всички сфери. От ИТН показаха, че нов бюджет с недомислени разходи, задължаващи българите, няма да поддържат и надлежно няма да поддържат и подобен вид държавно управление.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР