Президентът Румен Радев връчи първия проучвателен мандат за съставяне на

...
Президентът Румен Радев връчи първия проучвателен мандат за съставяне на
Коментари Харесай

Президентът връчи първия мандат на ГЕРБ, прие го проф. Габровски

Президентът Румен Радев връчи първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на претендента за министър председател Николай Габровски, посочен от най-голямата по бройка парламентарна група в 48-ото Народно заседание – тази на ГЕРБ-СДС.

„ Уважаеми, господин Габровски, връчвам Ви изследователски мандат за сформиране на държавно управление. Очаквам в 7-дневен период да предложите състав на Министерски съвет, който да отговори на високите публични упования за непоклатимост, експертност и отговорност ”, съобщи Радев, връчвайки досието на Габровски, оповестяват от Нова телевизия.

„ За мен е дълг и въпрос на чест да положа всички старания, с цел да има България работещо държавно управление. Ще положа всички старания да предложа кабинет по-далеч от политическото говорене и по-близо до експертността “, съобщи проф. Габровски, който е шеф на клиниката по неврохирургия в „ Пирогов “.

Бях номиниран да получа този изследователски мандат, сподели на собствен ред Николай Габровски. За мен е дълг и въпрос на чест да положа старания България да има работещо държавно управление, показа той.

България е изправена пред голям брой рецесии. Ще положа всички старания за кабинет, по-далеч от политическите борби, с цел да може България да успее да мине през този сложен миг, съобщи от своя страна номинираният от ГЕРБ кандидат-министър ръководител.

Медикът означи казусът с мигрантския напън и продължаващата втора година политическа рецесия. Николай Габровски е зам.-директор на „ Пирогов “ и управлява клиниката по неврохирургия.

Д-р Габровски приключва медицина в Медицинска Академия в София през 1996 година. В Клиниката по неврохирургия на университетска болница „ Пирогов “ е от 1997 година. Оглавява Клиниката през 2011 година.

Проф. Габровски е ръководител на Българското сдружение по неврохирургия от 2018 година. От 2011 година е народен съветник, а от 2018 – основен координатор на експертния съвет по неврохирургия към Министерство на здравеопазването.

През 2021 година проф. Габровски е определен за член-кореспондент на Българската академия на науките (БАН).

Специализирал е във Франция, Германия, Белгия. През 2012 е определен за наблюдаващ в борда на European Brain Council.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР