Президентът Румен Радев връчи първия проучвателен мандат за съставяне на

...
Президентът Румен Радев връчи първия проучвателен мандат за съставяне на
Коментари Харесай

Радев връчи първия мандат на ГЕРБ, прие го проф. Николай Габровски

Президентът Румен Радев връчи първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на най-голямата парламентарна група в 48-ото Народно заседание.

Мандатът бе признат от претендента за министър председател на ГЕРБ-СДС. Това е проф. Николай Габровски. Той е шеф на клиниката по неврохирургия в " Пирогов ".

" Очаквам в 7-дневен период да предложите състав на Министерски съвет, който да отговори на високите публични упования за непоклатимост, експертност и отговорност. Искам да заявя, че като първа политическа мощ вашата отговорност за сформиране на държавно управление е огромна. Силно се надявам спомагателното време, което отпуснах за съвещания да е спомогнало за намирането на удачна формула за сформиране на кабинет. Пожелавам ви триумф ", съобщи президентът.

" За страдание България сега е на кръстопътя на голям брой рецесии - икономическа, обществена, имаме сериозен мигрантски напън. Имаме една продължаваща втора година политическа рецесия ", уточни Габровски.

" Ще положа всички вероятни старания да предложа кабинет, който да е по-далеч от политическото говорене, по-далеч от борбата и да е по-близо до експертното, до професионалното, с цел да може България по-лесно да премине през този сложен исторически миг, в който се намира ", добави той.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР