Президентът Румен Радев връчи орден Мадарски конник първа степен на

...
Президентът Румен Радев връчи орден Мадарски конник първа степен на
Коментари Харесай

Президентът връчи орден Мадарски конник на посланик Херо Мустафа

Президентът Румен Радев връчи медал " Мадарски конник ” първа степен на посланика на Съединените щати у нас Херо Мустафа.

Държавното отличие беше връчено за огромните заслуги на дипломата за задълбочаването на стратегическото партньорство сред България и Съединени американски щати, както и за разширението на двустранното съдействие в областите от съвместен интерес.

Церемонията се организира в Гербовата зала на " Дондуков ” 2. Херо Мустафа е удостоена с ордена в края на своя мандат. Новият дипломат на Съединени американски щати ще бъде Кенет Мъртън.

" Днешната гала е израз на благодарност и на високата оценка за всеотдайната работа и персоналния принос на дипломат Мустафа за развиването на стратегическото партньорство сред Съединени американски щати и България. Тя работи безрезервно за развиване на политическия разговор и разширение на съдействието ”, съобщи президентът Румен Радев.

" За мен е огромна чест да бъда удостоена с медал " Мадарски конник ”. Приемам го като удостоверение за сполучливото ни съдействие и знак на съюза сред нашите две страни ”, съобщи Херо Мустафа.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР