Президентът Румен Радев връчи на церемония на Дондуков“ 2 висши

...
Президентът Румен Радев връчи на церемония на Дондуков“ 2 висши
Коментари Харесай

Румен Радев връчи висши държавни отличия на изтъкнати българи


Президентът Румен Радев връчи на гала на „ Дондуков “ 2 висши държавни оценки на четирима изтъкнати българи за техните високи професионални триумфи, издигане престижа на Република България и принос за нейното модерно развиване.

С медал „ Стара планина “ първа степен бяха удостоени известният състезателен активист Христо Меранзов за заслугите му в региона на физическото образование и спорта и журналистът и мореплавател Дончо Папазов за принос в региона на спорта, науката и публицистиката.

На церемонията проф. доктор Цекомир Воденичаров беше отличен с орден „ Св. св. Кирил и Методий “ огърлие за заслугите му за развиването на здравната просвета и за одобряването на факултетите по публично здраве в системата на висшето обучение.

С медал „ За военна заслуга “ първа степен беше почетен о. р. генерал-майор Александър Александров. Легендарният ни космонавт е отличен за развиването и укрепването на Въоръжените сили и за приноса му за националната сигурност на страната.

Държавният глава означи, че връчените висши държавни оценки са израз на признателността на обществото за всеотдайността, себеотрицанието и голямата съзидателна сила на четиримата наградени. „ Те потвърдиха по неоспорим метод, че българинът може да реализира триумфи на международно равнище и то в разнообразни области, предизвикващи човешките благоприятни условия на висш лимит - от покоряването на необятния космос до завладяването на бурните океани, от подготовката на плеяда български спортисти с блестящи олимпийски победи до успеха над заболяванията и гибелта с развиването на модерна медицина “, уточни президентът.

„ Има нещо общо, което свързва всички тези триумфи в на пръв взор безпределно разнообразни сфери на човешката активност, и това е непокорният български дух и безрезервност, комбиниран по изумителен метод с теоретичен и креативен метод и несломима воля в името на триумфа и напредъка “, означи президентът.

Христо Меранзов благодари от името на наградените за признанието на напъните им. „ Ние четиримата, въпреки и в разнообразни области, сме работили по една обща посока – това е индивида, неговото физическо и интелектуално развиване. Всеки от нас в своята област има реализирани приноси и достижения в практиката, които са били видяни “, уточни Меранзов. Той прикани президента да направи нужното за връщането на положителните обичаи за приобщаване на децата и младежите в България към спорта.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР