Президентът Румен Радев връчи на кандидата за премиер и лидер

...
Президентът Румен Радев връчи на кандидата за премиер и лидер
Коментари Харесай

Кирил Петков взе мандата от Радев и върна готова структура на правителство, гласуват го в понеделник

Президентът Румен Радев връчи на претендента за министър председател и водач на Политическа партия Кирил Петков мандат за съставянето на държавно управление. От своя страна Петков съобщи, че всеки ден е значим и още в този момент връща на президента подготвена конструкция на Министерския съвет, която ще я гласоподават в понеделник.

„ Вие имате виновната задача да прекъснете тоталитарния модел, който се е настанил в България през последните 11 години и да изхвърлите задкулисието в страната.Видяхте като министър какъв брой мощна е дълбоката страна, която пази привилегиите на корупцията. Подкрепата на хората е ваш главен запас, в случай че не постигнете оздравителни промени в прокуратурата и правораздаването още в първите 100 дни, няма по какъв начин обединението да завоюва борбата а България” сподели Радев. Той добави, че борбата с бедността и отстояването на националните ползи са други съществени цели на бъдещето държавно управление.

Кирил Петков съобщи, че а него е голяма чест и отговорност да вземе досието.

„ На идване една гражданка ми сподели: „ Вие ни накарахте да повярваме отново”.Време е след 30 година българският народ да почувства, че управниците се грижат за него. Тази отговорност я одобряваме драговолно, вие започнахме смяната преди месеци, в този момент е време дружно да я свършим”, съобщи Петков.

В 13:00 часа ще бъде показана структурата на държавното управление.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР