Президентът Румен Радев връчи мандата за съставяне на правителство на

...
Президентът Румен Радев връчи мандата за съставяне на правителство на
Коментари Харесай

Президентът връчи мандата на „Продължаваме Промяната”, те го върнаха изпълнен

Президентът Румен Радев връчи мандата за сформиране на държавно управление на първата политическа мощ – " Продължаваме Промяната”. Папката получи Кирил Петков, откакто публично беше показан като претендент за министър-председател.

" На вас се падна отговорността да се справите с корупцията и беззаконието; да изхвърлите задкулисието от страната. Вярвам, че осъзнавате, че в случай че не постигнете решителни оздравителни промени в Прокуратурата и правораздаването още в първите стотни, няма по какъв начин обединението да завоюва борбата за бъдещето на България. Законността е най-важната борба, от която зависят всички останали. Вярвам, че вие ще намерите сили да го сторите. На добър час! Желая ви триумфи в построяването на една свободна, европейска и просперираща България ", обърна се президентът към Петков.

" За мен е чест да поема тази директория от Вас. Вие започнахте смяната на площада, преди месеци, в този момент е време дружно да свършим работата до дъно. Време е след 32 години българският народ да почувства, че управниците се грижат за него. Искам да ви уверя, че ще вкараме всичките си старания тези обещания да станат действителност ", сподели кандидат-премиерът.

Минути след приемането на досието с мандата Петков го върна на президента към този момент изпълнен. И изрази вяра още в понеделник страната ни да има постоянно държавно управление.



След общо 6 несполучливи опита на партиите в 45-ия и 46-ия парламент да излъчат постоянен кабинет в 10 часа тази заран президентът Румен Радев ще връчи седмия за годината изследователски мандат за сформиране на държавно управление.

В началото на седмицата президентът поотделно организира съвещания с представители на обединенията, показани в 47-ото Народно заседание.

След близо месец договаряния " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и " Демократична България " утвърдиха съдружно съглашение, а водачите на обединенията подписаха документа поотделно, само че с упоритостта за цялостен четиригодишен управнически мандат. Има единодушие за структурата и персоналния състав на държавното управление.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР