Президентът Румен Радев връчи мандат за съставяне на правителство на

...
Президентът Румен Радев връчи мандат за съставяне на правителство на
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев връчи мандат за съставяне на кабинет на Асен Василев

Президентът Румен Радев връчи мандат за сформиране на държавно управление на Асен Василев. Той е претендентът за министър-председател, посочен от най-голямата парламентарно показана партия „ Продължаваме Промяната “.

„ Спомняте си, че при връчването на мандата на настоящето държавно управление в оставка, аз предизвестих, че в случай че не се подхващат решителни промени в региона на правосъдната система още в първите 100 дни, то статуквото ще потърси своя реванш “, сподели президентът Румен Радев.

„ Очаквам съответни решения и отстояване на национални интерес за създаване на свободна, просперираща и европейска България “, добави той.

Асен Василев сподели, че „ всички сме наясно, че в рецесиите, които България би трябвало да посрещне, е извънредно значимо да имаме кабинет. Важно е този кабинет да работи в полза на жителите, а не в полза на статуквото “, сподели Асен Василев.

Правителството на а на кабинета в понеделник. Още същия ден президентът насрочи съвещания. „ Продължаваме промяната “ и Българска социалистическа партия желаеха отлагането им и откакто това не се случи, не се явиха. Те споделиха, че се занимават със незабавната работа по актуализацията на бюджета.

Във вторник Радев заяви, че е приключил и не се срещна с представители на двете партии.

Асен Василев беше номиниран за министър председател от „ Продължаваме промяната “, откакто от Българска социалистическа партия оповестиха, че стопират договарянията за нов кабинет с министър председател Кирил Петков. Повод за решението на левицата беше от България.

“Продължаваме смяната ” имат седем дни, с цел да предложат състав на кабинет. Ако не съумеят да осъществят първия мандат за сформиране на държавно управление, Радев ще даде късмет и на ГЕРБ, само че от партията към този момент заявиха, че ще върнат втория мандат без да оферират собствен кабинет.

При подобен процес президентът ще връчи трети, финален мандат на някоя от останалите обединения по негов избор. Ако и тогава не бъде излъчено държавно управление, следва разформироване на Народното събрание и насрочване на нови предварителни избори.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР