Президентът Румен Радев връчи мандат за съставяне на правителство на

...
Президентът Румен Радев връчи мандат за съставяне на правителство на
Коментари Харесай

Политическите реакции след връщането на мандата от Има такъв народ

Президентът Румен Радев връчи мандат за сформиране на държавно управление на " ИТН ". От партията на Слави Трифонов незабавно го върнаха с аргумента, че за тях не е обикновено основаването на безпринципно държавно управление.

Последваха политически реакции.

" Абсолютна безнаказаност във връзка с страната. Вероятно той прави някакви сметки за своя политически план, само че това не носи нищо положително за България ", разяснява ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.



" Заявихме поддръжка за няколко значими неща, които можеше едно краткотрайно държавно управление, не с четиригодишен мандат, да свърши. Имаше какво да се направи, с цел да се продължи разграждането на модела Борисов. Той сега си стои и се окопава. Така че пропуснат късмет е това ", счита ръководителят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Корнелия Нинова.



" С изчерпването на двата мандата към този момент публично се намираме в политическа рецесия и дано да забележим по какъв начин ще протекат консултациите при президента, всяка политическа мощ какви поръчки ще даде. Надявам се да може да се откри някаква формула ", сподели в своя коментар ръководителят на ПГ на " Демократична България " Христо Иванов.



" Третият мандат е вероятен само и единствено при положение, че има съгласие, консенсус сред партиите на митинга. Ако такова съгласие няма, без значение дали ше бъде връчен на " Демократична България ", той няма по какъв начин да бъде осъществен ", сподели ръководителят на ПГ на " Изправи се! Мутри вън! " Мая Манолова.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР