Президентът Румен Радев връчи днес втория проучвателен мандат за съставяне

...
Президентът Румен Радев връчи днес втория проучвателен мандат за съставяне
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС върна на президента мандата

Президентът Румен Радев връчи през днешния ден втория изследователски мандат за сформиране на държавно управление в границите на 47-ото Народно заседание на втората по величина парламентарна група ГЕРБ-СДС.

Очаквано мандатът бе върнат.

" ПГ на ГЕРБ-СДС няма да упражни даденото от Конституцията на Република България право за осъществяване на изследователски мандат за сформиране на държавно управление в 47-ото Народно събрание и няма да показва претендент за министър-председател, който да получи проучвателния мандат. Това е решението на парламентарната група ", сподели нейната председателка Десислава Атанасова.

Решението на ГЕРБ-СДС беше предстоящо. Тази заран депутатът от групировката Тома Биков сподели пред Нова ТВ, че политическата рецесия ще се позволи, когато хората на Бойко Борисов влязат в ръководството.

Той отхвърли, че се заформя коалиция сред ГЕРБ-СДС и останалите опозиционни сили - Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и " Възраждане ".

“Всяка от тези обединения не поддържа актуалното ръководството, само че по разнообразни аргументи. Не виждам опция да образуваме общо ръководство с тези партии. Подобна настройка не би решила и политическата рецесия, която е момента най-сериозния проблем ”, счита Биков.

Радев разяснява, че почита решението на ГЕРБ-СДС.

И добави: " Независимо дали са в ръководството или в опозицията, всички парламентарно показани партии и народни представители имат своята отговорност за намиране на излаз от задълбочаващите се рецесии. "

И тук заяви за идните съвещания, на които ще чака да получи отговори за опциите за ново болшинство в сегашния парламент, тъй че да реши на кого да връчи третия мандат.

" Въпросът за властта, който в действителност е значим, не анулира отговорността пред жителите и страната, която носят всички политически сили ", означи още Радев.

Сега в границите на 7 дни президентът би трябвало да избере коя от останалите пет парламентарни групи ще получи третата и последна опция да образува нов кабинет.

Преди да вземе това решение Румен Радев насрочва за на следващия ден нов кръг съвещания с всички парламентарно показани партии, с цел да чуе какво оферират за излаз от политическата рецесия и какви са настройките им за коалиция.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР