Президентът Румен Радев върна за ново обсъждане Закона за изменение

...
Президентът Румен Радев върна за ново обсъждане Закона за изменение
Коментари Харесай

Президентът наложи вето върху промените в Закона за военното разузнаване

Президентът Румен Радев върна за ново разискване Закона за изменение и допълнение на Закона за военното разузнаване.
Държавният глава не е склонен с измененията, с които се дава опция цивилно лице да оглави Служба „ Военна информация “ като опция на досегашното условие да е военнослужещ. Това не подхожда на мястото, което заема службата като неразделна част от въоръжените сили на Република България, оповестиха от прессекретариата на президента.
Ръководителят на службата следва да има нужната експертиза, изразяваща се в характерни знания и професионален опит, за обезпечаване осъществяването на главните ù задания, свързани не просто с извличане на разследваща информация, а и с информация, нужна за защитата на страната и за отбраната на националната сигурност от външни похищения, опасности и закани.
Според Румен Радев се основава риск от нарушение на правилата на централизираното ръководство и надзор на разследващата активност и на политическия неутралитет. Приетият закон внася несъгласуваност в уредбата по отношение на ръководство на системата за отбрана на националната сигурност и основава казус при навършване на пределна възраст за съответното военно звание да се продължава осъществяването на длъжността, стимулира се още президентът. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР