Президентът Румен Радев уличи мнозинството в 48 Народно събрание в

...
Президентът Румен Радев уличи мнозинството в 48 Народно събрание в
Коментари Харесай

Радев към 48 НС: Има една седмица, можете и трябва да гласувате реформата за главния прокурор

Президентът Румен Радев уличи болшинството в 48 Народно заседание в " маскарадни игри " и реплика на предпочитание за въвеждане на механизма за следствие на основния прокурор.

" Ако това беше в действителност приоритет, тези промени щяха да бъдат във фокуса на дебатите от началото на съществуването на този парламент. Когато схванаха, че дните са преброени, внезапно се втурнаха да вземат решение този въпрос - всеки да покаже, че има предпочитание, само че може би с тайната вяра, че няма да стане ", сподели той при посещаване в Перник.

Той разяснява, че ще е мъчно " за три дни да се наваксат пропилените три месеца ", само че съобщи, че в оставащата седмица партиите могат и би трябвало да гласоподават измененията, препоръчани от Министерския съвет за надзор на основния прокурор.

" Механизмът за надзор над дейностите на основния прокурор е фактор за отпушване на политическия развой в България. Той е наложителен за приемане. Да, текстът може да е противоречив, само че е значима крачка напред. Надявам се, че най-малко в тази седмица Народното събрание ще приоритизира своята работа напълно в полза на обществото, а не предизборната акция ", сподели той.

На финала Румен Радев реагира на желанията на Слави Трифонов да стартира събиране на подписи за референдум за основаване на президентска република, със следните думи:

" Аз нямам потребност от медиатори в разговора си с българските жители. Ако аз имам планове за смяна на формата за държавно ръководство, самичък ще го заявя ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР