Президентът Румен Радев удостои в Гербовата зала на Дондуков“ 2

...
Президентът Румен Радев удостои в Гербовата зала на Дондуков“ 2
Коментари Харесай

Президентът Радев удостои с държавни отличия дейци на културата и изкуството

Президентът Румен Радев удостои в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2 с държавни оценки дейци на културата и изкуството. С медал „ Стара планина “ първа степен бяха наградени театралните и кино артисти Васил Михайлов и Ириней Константинов за заслуги в региона на културата и изкуството. С медал „ Св. Св. Кирил и Методий “ първа степен беше почетен художникът Христо Панев.


На церемонията артистът и сценичен режисьор Андрей Аврамов и ръководителят на гражданско съдружие „ Епископ Йосип Щросмайер “ Трифон Павлов бяха наградени с ордени „ Св. Св. Кирил и Методий “ втора степен.

Румен Радев връчи медал „ Св. св. Кирил и Методий “ огърлие на клавирния възпитател, учител и дълготраен шеф на Националното музикално учебно заведение „ Любомир Пипков “ Милка Митева.

„ За мен е чест да връча висши държавни оценки на креативен дейци и общественици с неоспорим престиж, чиито имена се трансфораха в знак на цяла ера от културното развиване на страната “, съобщи президентът в словото си на церемонията.

„ Примерът на културната ви задача е респектиращ и въодушевяващ освен у нас, само че и оттатък рамките на страната. Вашите достижения са мотив за персонално задоволство, само че също по този начин са публичен капитал с висока стойност “, обърна се Румен Радев към наградените и гостите на церемонията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР