Президентът Румен Радев удостои турския посланик Хасан Улусой с орден

...
Президентът Румен Радев удостои турския посланик Хасан Улусой с орден
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев удостои турския посланик с орден Мадарски конник

Президентът Румен Радев удостои турския дипломат Хасан Улусой с медал „ Мадарски конник “ първа степен.
Висшето държавно отличие е за огромните заслуги и принос на дипломата за развиването на българо-турските връзки и съдействие.
Президентът означи, че с негово подпомагане бяха проведени редица срещи на високо политическо равнище и беше изчерпателен двустранният политически разговор.
„ Искам особено да откроя динамичното двустранно икономическо съдействие и устойчивия растеж на стокообмена сред нашите страни “, означи Румен Радев.
Държавният глава уточни като сполучливи плановете в региона на енергетиката, които са от изключителна значимост в цяла Югоизточна Европа.
„ Нашите страни се радват на доста положителни и динамични добросъседски връзки във всички сфери. В този смисъл хората, живеещи в двете страни, се стараят да способстват като другарски връзки “, открои от своя страна турският дипломат.
Хасан Улусой уточни, че през последните две години са осъществени над 120 визити сред държавните управляващи на България и Турция и са осъществени над 30 културни и обществени събития в посолството..
„ Това демонстрира по какъв начин две страни тясно могат да си сътрудничат и да работят дружно “, сподели още посланикът. Улусой, чиито мандат изтича, в умозаключение съобщи, че си потегля, само че България усеща като втори дом.
Припомняме, че през май турският дипломат у нас изиска наложително проучване на турски език в учебно заведение. Вижте какво сподели тогава президентът Радев в ТАЗИ СТАТИЯ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР