Президентът Румен Радев удостои с орден Мадарски конник първа степен

...
Президентът Румен Радев удостои с орден Мадарски конник първа степен
Коментари Харесай

Президентът удостои турския посланик с орден Мадарски конник първа степен

Президентът Румен Радев удостои с медал „ Мадарски конник " първа степен посланика на Турция у нас Хасан Улусой за заслугите му в развиването на българо-турските връзки и съдействие.

 © БГНЕС
Президентът уточни, че в мандата на дипломат Улусой, сред България и Турция има сериозна динамичност в търговско-икономически продан и капиталовото партньорство, а в енергетиката - диверсификация на маршрутите и източниците на енергийни запаси. Като образец за прагматичните двустранни връзки Румен Радев открои ползотворните връзки в областта на сигурността и миграцията.
Румен Радев - президент на Република България: Аз съм уверен, господин дипломат, че вие поставихте една извънредно добра основа, която е причина нашите връзки да продължат да се развиват по прогресивен път.Хасан Улусой - дипломат на Турция у нас: През последните две години сред България и Турция бяха извършени повече от 120 визити и срещи на всички равнища, проведени бяха повече от 30 културни и обществени събития. Това е образец по какъв начин две страни могат да имат тясно съдействие и да работят дружно.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР