Президентът Румен Радев удостои с орден Мадарски конник първа степен

...
Президентът Румен Радев удостои с орден Мадарски конник първа степен
Коментари Харесай

Президентът връчи Мадарски конник на Робърт Сингер

Президентът Р интелигентен Радев удостои с медал " Мадарски конник " първа степен вицепрезидента и основен изпълнителен шеф на Световния еврейски конгрес Робърт Сингер , оповестиха от администрацията на президента.

При връчването на оценката в Гербовата зала д ържавният глава открои приноса на интернационалната организация за разпространение на моралния героизъм на България и народа ни със спасяването на българската еврейска общественост през Втората международна война. " Това е образец за морална мощ, цивилен дълг, който не би трябвало да се не помни и е изключително настоящ през днешния ден ", съобщи Румен Радев.

При връчването на държавното отличие Румен Радев благодари и за напъните, които Робърт Сингер поставя за подсилване на другарството сред българския и еврейския народ.

 Борисов разиска развиването на съдействието ни с Египет и с Израел
Борисов разиска развиването на съдействието ни с Египет и с Израел

С външния министър на Египет Самех Шукри и с шефа на Световния еврейски конгрес Роберт Сингер

" Това отличие е израз на вяра за още по-пълноценно съдействие. Ние стоим един до друг с вас в битката с антисемитизма, ксенофобията и радикализацията , които се пробват още веднъж да посеят езика на омразата в връзките сред общностите ", съобщи президентът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР