Президентът Румен Радев удостои посланика на Китайската народна република Джан

...
Президентът Румен Радев удостои посланика на Китайската народна република Джан
Коментари Харесай

Румен Радев връчи орден Стара планина на китайския посланик

Президентът Румен Радев удостои посланика на Китайската национална република Джан Хайджоу с медал "Стара планина " първа степен. На тържествена гала в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2 дипломатът получи висшето държавно отличие за извънредно огромните му заслуги за развиването на двустранните връзки сред България и Китайската национална република.

„ Този медал е израз на голямото значение, което отдаваме на двустранните връзки и съдействие с Китайската национална република, тъй като нашите връзки постоянно са се основавали на другарството и доверието сред двата народа “, съобщи президентът Румен Радев в приветствието си.

Държавният глава открои напъните на дипломат Джан Хайджоу по време на мандата му за „ извънредно интензивните и резултатни връзки сред нашите две страни “. През годината у нас гостуваха министър-председателят на Китайската национална република Ли Къцян, България беше хазаин на Седмата среща на върха на групата 16+1 за съдействие сред Китай и страните от Централна и Източна Европа, уточни Румен Радев.

Презиеднът изрече специфична признателност на дипломат Джан Хайджоу за неговата неоценима помощ в организацията на невижданата избавителна интервенция по търсене на българския планинар Боян Петров по-рано през годината.

Приемам тази премия като знак на другарството и съдействието сред България и Китай, съобщи в отговор дипломат Джан Хайджоу и благодари за достойнството да бъде почетен с висшето държавно отличие. „ Мандатът ми от две години и половина не беше толкоз дълъг, само че през това време съумях да усещам положителното отношение на българите към китайския народ, което е солидна основа за по-нататъшните ни двустранни връзки “, сподели още посланикът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР